Gården

tunet

Tunet

Nå har vi fått nytt, flott tun på dyreområdet vårt. Her er det god plass for dyra våre å væra ute og kosa seg.
Geitene, kaninane, de 3 grisene som me har fått skal få kose seg her. Og hønene har fått plass i det flotte steinhuset.
Velkommen til å se hvor fint det har blitt.

dsc04676

Berget

Turområdet vårt kaller vi for berget, og det blir ofte brukt. Det er kjekt og spennende  å leke i skogen, og områdene rundt.

Her er det bunkerser og andre spennende steder som vi kan utforske.

Vi har også en gapahauk som er god og ha, spesielt når vi skal spise. Da fyrer vi opp i bålet, og ofte tilberedes maten der. Det har blitt laget både pinnebrød, hjemmelaget chips, og blitt kokt grøt.

dsc04664

Grillhyttå

Grillhyttå ligger i tilknyttning til barnehagens lekeplass.
Den brukes ofte, særlig om vinteren. Da koser vi oss der inne, med fyr i gruva og kanskje litt kakao i gryta.
Mange gonger kan vi ha lunsjen vår der eller fryktmåltidet. Her kan me og teikne eller lese i bøker.

dscf7588

Hoppeland

Like ved grillhytta til barnehagen ligger hoppeland. Her har vi to trampoliner som det er knallkjekke til å hoppe og sprette på.

20170622 085026

Fjoset

Tidligere var fjoset fullt med melke kyr, i dag disponeres fjoset av barnehagen.
Litt forandringer er det blitt på garden i det siste. Fjoset er blitt til ny avdeling Dagros og dyra våre har fått nytt fjos nede i hevdafjoset.
Der er det blitt så fint og alle dyra har fått god plass der. Plass til sauene er det blitt rett med sida av fjoset og i neste rom er det god plass til høner og kyllinger.
I fjoset har vi geiter, kaniner, sauer, ponnien Amelia og minihestane Lilo og mini Bella.
Alle avdelingane har kvar sin dag dei steller i fjoset og rydder hos dyra og gir dei mat. Dette er veldig kjekt å væra med på.

cimg0332

Klatreveggen

Den ene delen av løa er i dag bygget om til en klatrevegg.
Klatreveggen er poppulær blant barna i barnehagen, og brukes flittig.
Ekstra stas er det når de får ha selen på, og de prøver å klatre helt til topps.

I tilknyttning til klatreveggen er det en liten varmestue, hvor det er koselig å være.

20150428 121132

Hyttene våre

Her er de flotte hyttene som gjengen på friluftsgruppa laga i fjor. Her har vi saga og spikra og jobba på. Dette har vore veldig kjekt og jobba med både for store og små.

20170120 122209

Småland

Småland er et nytt område som ble laget våren 2016. Dette området for de yngste barnet. Her det spesielt godt tilrettelagt for de yngste både med tanke på motorikk, men også med tanke på at det de kan være litt skjermet fra det store uteområdet.

img 0429

Sølekjøkkenet

Vi er så heldige at vi har et sølekjøkken i barnehagen. Her kan barna kose seg med vann fra fontene og lage sølekaker. Barna trives godt her.

20170120 102013

Bøkeskog med klatretau

Her i bøkeskogen kan vi leke og klarte i mange taubaner som er der. Slengdissa er veldig kjekt å dissa på.

Vasshus Gardsbarnehage

Stangelandsveien 51