Velkommen til gards!

I naturskjønne omgivelser finner du oss i Vasshus gardsbarnehage. Vi er heldige som har lyden av fugler og vind å lytte til når vi er ute. Uteområdet vårt er variert og romslig. Vi har klatretrær, vei til å sykle eller kjøre med trøtraktoren  på. Om vinteren aker vi på matter ned fra hauen som er en del av uteområdet vårt. Sommerstid er det kjekt å leke butikk nede i landsbyen med småhyttene.

Vasshus Gardsbarnehage skal være et godt sted å være for både små og store. Vi legger vekt på gode naturopplevelser året rundt, og er opptatt av at barna skal få et nært forhold til dyr og gårdsdrift. Vi er den eneste gårdsbarnehagen i Klepp kommune, og vi er også den eneste barnehagen med en utvidet kristen formålsparagraf. Disse to særtrekkene er med på å gjøre vår barnehage spesiell, og det er vi stolt av!

Dyrene på gården beiter ute om våren og sommeren, og beite grenser til barnehagens lekeplass. Barna får delta i stell av dyrene, det er både lærerikt og kjekt. Barna lærer seg å ta i et tak- de er gode til å arbeide! De opplever mestring, og opplever at vi setter pris på deres hjelp.

Å gå til hønene for å hente egg er utrolig gøy. Noen ganger lager vi eggerøre til lunsj, andre ganger tar barna med seg eggene hjem. Å få ri på eslene er kjekt, ekstra stas når eslene er med oss på tur. Kaninene får godt stell og mye kos, geitene spiser nesten alt og det gjør jammen grisen og. Inne i fjoset trives vi godt, der er dyrene på vinterstid. Den ene siloen benyttes til høyhopping, og den andre er koselig å ha samling i. Den ene delen av låven er bygget om til klatrevegg, et fantastisk rom til å boltre seg i. Gleden er stor første gang en er til tops i klatreveggen!

Småland er et nytt område som ble laget våren 2016. Dette området for de yngste barnet. Her det spesielt godt tilrettelagt for de yngste både med tanke på motorikk, men også med tanke på at det de kan være litt skjermet fra det store uteområdet.

Barnehagens grillhytte blir flittig nyttet. Den er v/småland, og her spiser vi "mellemat", lunsj, og Kari-Synnøve kommer med gitaren, og tar vi en sang, eller tre.

Turområdet vårt "berget" ligger ikke så langt fra barnehagen. Her trives vi kjempe godt. Gapahauken er god og ha, og på vinterstid har vi fyr i gruva og kan gå inn dit å varme oss.
I skogen har vi tau lekeplass, med slengdisse og ulike tau løyper som vi kan balansere og klatre i.

Mulighetene er mange her til gards, og sammen opplever vi mye!
13340338 1604953513148069 7733057643076462780 o

Vasshus Gardsbarnehage